МАЛЬТІЙСЬКА СЛУЖБА ДОПОМОГИ

Івано-Франківськ

Збереження віри та допомога потребуючим

Діяльність

У переддень свята святого Миколая, тоді коли всі: і малеча, і дорослі з нетерпінням чекають свята, намагаються бути хоч на трішки чемнішими і самі долучаються до чуда, Мальтійський Миколай розпочав відвідини дитячих будинків та інтернатів нашої області. 18 грудня святий Миколай разом з помічниками-волонтерами Мальтійської Служби допомоги завітали до вихованців Яблунівської та Рогатинської спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів, Долинського дитячого будинку "Теплий дім", Містечка Милосердя святого Миколая, що у с.Горохолина та Калуської спеціальної загальноосвітньої школи інтернат.

Своїми відгуками з нами діляться : Анастасія Гуляй та Мар'яна Каглійчук :
Чарівний блиск в дитячих очах, такий особливий, такий казковий та різдвяний можна побачити лише один-єдиний раз – на свято Миколая, коли Чудотворець дарує бажані подарунки.
Бути помічником Миколая – це, направду, щось дивовижне! Так цікаво спостерігати за щирими, непідробними емоціями:
-коли діти глибоко видихають, почувши власне ім’я і майже з підскоком прямують назустріч святому, а усмішка сяє від вуха до вуха;
-коли купчаться, мов грибочки, докупки і з цікавістю розглядають іграшки, курточки та ласощі;
-коли біжать назустріч та наввипередки хочуть показати вміст подарунка, який отримали цьогоріч;
-коли боязко і водночас із завзятістю сідають на коліна до Миколая та розповідають вірші, які не раз повторювали в думках та старанно вчили кожен рядок.
Такі моменти є справжніми! Не фальшивими! Як же мені запам’яталась крихітка, яка так майстерно декламувала вірша! Без сумніву, я бачу в ній майбутню театральну артистку! Або ж дівчинка, яка сиділа в інвалідному візочку. Аня (так її звати) ніжно гладила моє волосся, німб, крила (я грала роль ангела) та постійно випитувала про ангелят, чортиків та Миколая. Здається, вона навіть забула, що десь там чекає запакований дарунок.
По-справжньому… Без фальшу… Щиро… Невимушено… З любов’ю…
І все ж таки чудо твориться людьми!

Одразу на порозі мальтійських волонтерів зустрічала малеча з радісними та усміхненими обличчями, щирими привітаннями та поглядами, сповненими невимовною любов'ю. Напевне, немає на світі нічого приємнішого, ніж ця атмосфера метушні та затишку саме з цією дітворою. Здається, що це свято триває вічність : ці переживання, роздача подарунків... Але це все відразу відходить на інший план, коли малеча із вдячністю промовляє до кожного : "Слава Ісусу Христу! Ну нарешті ви приїхали". Що може бути кращим за щирі дитячі усмішки, коли до святкової зали заходить Він- святий Миколай. Цих позитивних емоцій та радостей не передати словами. Здається, що от-от і біля святого не залишиться й шпаринки, адже всі янголятка зібралися навколо нього, щоб заспівати пісеньку чи розказати віршика. Нехай вони іще невпевнені, ще з тремтінням у голосі дякують Миколаю( Хоча, це не дивно, сам Святий стоїть біля тебе), але щирість у оченятах не залишить байдужими нікого.
Хочеться, щоб кожен із цих маляток мав люблячих маму і тата, адже ніщо і ніхто не замінить їхньої любові і тепла.
Саме так продуктивно осередок М&М-сики та Святий Миколай провели сьогоднішній день, побувавши у Будинку матері та дитини, що у селі Горохолина.